Voksenbøger

  Elias og Munin
indeholder syv noveller. De tre foregår i Grønland, bl.a. titelnovellen:

"Elias er blevet en gammel mand. Han fisker ikke mere, men har ikke solgt sin båd. Konen er død og deres eneste barn, en datter bor langt væk - i hovedstaden Nuuk.

 En dag hvor Elias har været ude at handle, ser han en ravn, der har skadet vingen. Han tager den med hjem i lejligheden og installerer den i en kasse.

Læs mere om Elias og Munin

 Anmeldelse
 
Skoven i Hercegovina

Sofie og Kasper møder hinanden i en moden alder og flytter sammen. Kasper har tidligere været soldat i Bosnien-Hercegovina og blev efterfølgende hårdt ramt af PTSD.

Da han møder Sofie har han dog fået det meget bedre og er i job som gymnasielærer igen. Men de uhyrlige ting, han har oplevet, vender i stigende grad tilbage, som tiden går, og udfordrer deres samliv.  
 
 Anmeldelse
Udkommet i 2021
Når snefnug danser
 
I den sidste af de tre bøger om Nuka og Arsuk får deres søn Minik ordet - vi ser verden gennem hans øjne - får hans syn på sin far og kæresten og på sin mor - er med i hans oplevelser.

Minik har boet hos sin mor, mens hun gik på gymnasiet. Men nu skal hun til Nuuk for at læse til sygeplejerske, så Minik er flyttet ind hos sin far.
Når snefnug danser er en fortsættelse af Ravnen flyver lavt og Hudens tynde is, men kan læses som en selvstændig roman.
 
 
 Anmeldelse
Udkommet i 2020
Hudens tynde is
 
Nuka bor i Grønland sammen med sin søn Minik. Hun er flyttet ind hos sin nye kæreste Siri, efter Miniks far har slået hende. Nuka arbejder på rejefabrikken i byen, men hun vil noget mere, derfor rejser hun til Aasiaat for at gå på gymnasiet. Efterhånden bliver savnet efter Minik dog for stort, og hun beslutter, at han skal over og bo hos hende på det lille kollegieværelse.
Det er bare ikke så nemt.
 
 Anmeldelse
Udkommet i 2019
Ravnen flyver lavt
 
Vi er i Grønland.
Nuka er knap 16 år gammel, da hun bliver gravid og går ud af skolen. Nogle måneder efter Minik er født, flytter hun sammen med Arsuk, som er far til barnet. Men samlivet er ikke nemt, og de har begge sår på sjælen fra dengang, de var børn
 
Anmeldelse
Udkommet 2018
Den sommer i Peshawar
 
En bydelsmor er en kvinde, der hjælper andre kvinder fra samme land som hun selv med at begå sig i Danmark.
5 bydelsmødre har fortalt om deres liv, inden de kom til Danmark. Det er barske fortællinger, de har oplevet ting, som man ikke i sin vildeste fantasi kan forestille sig. Bogen giver et unikt indblik i, hvad der får folk til at forlade det, de kender og holder af.
Kvinderne er kommet igennem det og har endda overskud til at hjælpe andre kvinder, der slår sig ned i Danmark.

Læs mere om Den sommer i Peshawar
Anmeldelse
Udkommet 2016 
Uummat - fortællinger fra hjertet
 
Hvordan kan det være, at børn, der har oplevet svære svigt i barndommen alligevel kan klare et voksenliv? Findes der en særlig grønlandsk råstyrke?
I bogen fortæller ti tidligere beboere på Børnehjemmet Uummannaq om deres svære liv og opvækst og om, hvordan de har det i dag. De ti fortællinger forankes i betragtninger omkring børnehjemmets særlige forhold, struktur, pædagogik og mærkesager.
 
 
 


Bogen er udkommet både på
dansk og på grønlandsk og på vej på engelsk 
 
 
Udkommet 2015 
Isblomster
 
De sytten noveller tager ofte afsæt i et konkret intermezzo, der kan være banalt eller fatalt, og kredser med det som udgangspunkt om et individs mere eller mindre fremmedgjorte forhold til sin omverden.

Sammenstødet mellem stærke følelser og blikstille overflade giver sig udslag i en koncentreret stemning.

Læs mere om Isblomster
 Anmeldelse
 
Den Tynde luft
Udkommet 2013
 
 
Den tynde luft

I ’Den tynde luft’ følger vi et rejseselskab, der tager til Peru. Den lidt tilbagetrukne Freja bliver efterhånden udelukket af gruppen. Jesper rejser også alene. Det er hos ham, hun søger trøst og omsorg efter et brutalt overfald på turistbussen.
Hjemme i Danmark venter Jespers kone Sigrid.I romanen bliver der fokuseret på de valg, de tre personer træffer gennem livet.
 
 Anmeldelse
Nanna
Udkommet  2012
 
Nanna - et andet liv
 
Nanna er født med en kromosomdefekt. Det betyder, at hun aldrig vil blive som andre.
Bogen er blevet til ved samtaler med Nanna og hendes mor og er altså en biografisk roman. Den handler om både det gode og det svære i Nannas liv.
 
 Anmeldelse

Udkommet 2008

En særlig sommer - og andre billeder

Novellesamlingen består af ultra korte fortællinger – som at slå ned på nogle få minutter i en persons liv, eller en aften – en morgen.
I disse små glimt oplever vi store dramaer eller små særheder.
De sidste to noveller er længere – med en sammenhængende tekst og en slutning.
Læs mere om En særlig sommer - og andre billeder
Anmeldelse
ravf
Udkommet 2007
Ravfinderen
 
Ravfinderen handler om Sidsel.
Hun er en kvinde i tresserne, der ser tilbage på sit liv. Vi følger hende fra hun er barn og står i skyggen af sin søster.
Sidsel er meget betaget af sin onkel, en betagelse og længsel, der varer hele hendes liv. Og som hæmmer hende i sit ægteskab med Carsten.
Læs mere om Ravfinderen
Anmeldelse
mådu
Udkommet 2006
Må du græde dig en sø
 
Romanen følger fire personer – i to ægteskaber. I det ene af ægteskaberne er manden Stig voldelig. Han er den pæne mand udadtil med et godt job. Når han kommer hjem bliver han et uhyre.
Som fortællingen skrider frem krydses sporene i de to meget forskellige ægteskaber.
Læs mere om Må du græde dig en sø
Anmeldelse

Udkommet i 2006
Mirzas lys
 
Mirza er gravid og undrer sig over alt det, der sker med hende.
”Min mave bliver større og større. Når jeg lægger hånden på maven, får den et lille puf. Jeg tror, det er de bitte små fødder….
Ahmed vender sig, og der lyder et par dybe snorkelyde…”
Mirza savner at kunne gå ind til nabokonerne og få en kop te og en snak. Det ville hun kunne have gjort derhjemme. Og hun savner sin familie - at fortælle dem om det, der sker, at spørge om tusind ting og få gode råd til den lille.
 
Egnet til sprogskoler (læse-let)
 
Anmeldelse
alab
Udkommet 2005
Alabadoster
 
Johan er en ældre mand, der har sin voksne datter Signe boende. Signe er psykisk syg. Hans kone, Tilli er død for flere år siden. Johan lever meget i fortiden, med minderne.
Derfor lægger han heller ikke mærke til, at Signe får det dårligere …
Anmeldelse
slang
Udkommet 2004

Slanger i græsset

Bogen har to spor: Joli en ung kvinde, der arbejder i en flygtningelejr – og hendes far, der er hjemme og som venter på hendes breve.
Ude i lejren knytter Joli sig til en dreng, der er forældreløs. Da faren bliver syg, tager Joli hjem og besøger ham. Men hun må af sted igen…
Læs mere om Slanger i græsset
Anmeldelse
Født under stjernerne
Udkommet 2004

Født under stjernerne

Født under stjernerne er en autentisk beretning om en kvinde, Khalida og hendes familie. Vi er i 1990’erne i Kurdistan i det nordlige Irak, under Saddam Husseins styre.
Familien må flygte flere gange og lever under konstante trusler. Khalida er gravid under flugten og to af hendes børn bliver ’født under stjernerne’.
Læs mere om Født under stjernerne
Anmeldelse
Hvor månen ligger
Udkommet 2002

Hvor månen ligger

Astrid har arbejdet som sygeplejerske i et fjernt, muslimsk land. Hun havde en kort, hektisk affære med Joshua, før hun vendte hjem.
Efter et par år står Joshua en dag uden for hendes dør. Han er kommet til landet som politisk flygtning. De flytter sammen – men så kommer problemerne…
Læs mere om Hvor månen ligger
Anmeldelse
Lise Andersen | Bryggervænget 7, 9430 Vadum  | Tlf.: 2243 2450