Børnebøger

 
x
Udkommet 2005
Suisui danser - dansespil

Suisui danser er et drama for børn. Suisui er ti år og bor i Botswana. Hun har mistet sine forældre og bor med sin søster hos en tante. Men tanten har ikke råd til at have dem boende. Derfor kommer de til en SOS børneby. Der får de en ny ’mor’ og flere ’søskende.’
Suisui får også en god ven, Joseph. Dramaet handler bl.a. om venskabet mellem de to, om fantasi – og om at danse.
Anmeldelse
erv
Udkommet 2005
En rigtig ven
 
Aia er ti år og Kira er bedste-veninden – indtil en dag, hvor Kira pludselig vender Aia ryggen.
Aia forstår ikke, hvad der er sket.
Bogen er også udgivet på spansk
 
eos
Udkommet 2004
En ond skygge
 
Andreas er ti år og har det o.k. i klassen, indtil der kommer en ny dreng, Kasper. Kasper kan ikke lide Andreas, og han bliver offer for mobning. 
Bogen er også udgivet på spansk
 
måske en ven
Udkommet 2001

 

Måske en ven
 
Bogen handler om to drenge, Ahmed, der går i 4. klasse, Tom i 3. klasse. Tom stammer, er udenfor fællesskabet, lever i sin egen verden og har en fantasi-hund, Karry. I frikvartererne ser han på Ahmed, der bliver jagtet af de store fra 7. klasse. Han beundrer hans mod. 
 
Anmeldelse
F for Fatima
Udkommet 2001

F for Fatima

’F for Fatima’ er en fortsættelse af ’Fatima’, men den kan sagtens læses selvstændigt.
Fatima drømmer om at komme i skole, men forældrene har ikke råd. Det lykkes hende at få lov at gøre rent på sygehuset. På den måde kan hun selv betale lidt til skolegangen. På sygehuset lærer hun den danske sygeplejerske Katrine at kende. Hun synes, hun er ’mærkelig’ men hun kan godt lide hende.
Læs mere om F for Fatima
Anmeldelse
F
Udkommet 1997
Fatima
 
Fatima er en pige på syv år, der bor i Yemen. Hun vil så gerne i skole, men forældrene har ikke råd. Det er kun hendes brødre, der kan komme i skole. Desuden skal Fatima jo hjælpe til derhjemme.
En dag sker der noget mærkeligt: to fremmede kvinder kommer til byen! De skal arbejde på hospitalet. Fatima vil gerne i kontakt med dem.
Bogen har illustrationer af Kirsten Raagaard.
Læs mere om Fatima
Anmeldelse
 
 
 
Lise Andersen | Bryggervænget 7, 9430 Vadum  | Tlf.: 2243 2450